Фото: Генерали Осигурање Србија
Фото: Генерали Осигурање Србија

И ове године смо партнери у истој мисији: да Београд претворимо у центар позоришног света. Са каквим емоцијама долазите на 57. Битеф?

Након више од пола века историје савременог театра коју ствара Битеф и наше прошлогодишње сјајне сарадње, долазимо задовољни и срећни што смо део фестивала који промовише највише културне вредности. Радујемо се што наша сарадња прераста у традицију док настављамо да подржавамо међународну културну заједницу.

Педесет седмо издање фестивала одржава се под слоганом „Снаго, не пристај да будеш нечија”. Шта за вас значи овај стих Радмиле Петровић?

„Снаго, не пристај да будеш нечија”, у мојој интерпретацији значи да треба бити свој, борити се, не посустајати пред изазовима већ извлачити најбоље из њих, користити их као лекцију за будућност.

Битеф је познат по ризицима, одважним експериментима и позоришту које помера границе. Због тога је и сигурност коју нам пружа Ђенерали Осигурање Србија од великог значаја. Kако ви гледате на ово пријатељство, шта оно значи за ваш тим?

Партнерство Битефа и Ђенерали Осигурања Србија је спој историје, традиције и неговања истих вредности. И Битеф и Ђенерали су храбри и одважни, савладавају препреке, експериментишу, ослушкују потребе јавности, иновирају и померају границе и тако постављају нове стандарде.

Открили смо све своје адуте и представили главни програм. Шта је вас лично највише заинтересовало? Kоје представе бисте препоручили, чак и на невиђено?

Јако се радујем представи #Jeanne у режији Ање Суше, савременој верзији бајке о Јованки Орлеанки и превазилажењу разлика између два света. Представа Деца сунца, у режији Матеје Kолежник, такође ме је јако заинтригирала и са нестрпљењем ишчекујем да видим како се изоловани уметници и интелектуалци боре са суровим друштвеним и политичким променама.