57Bitef23 Warm Up

Већ од 15 часова на платоу у срцу града свој битефовски живот добиће велика пикселата, својеврсни мурал од искоришћених лименки, чија је површина чак дванаест метара квадратних. За њено постављање задужен је програм „Свака лименка се рачуна“, који ће пикселату направити од лименки које је тим фестивала вредно прикупљао током претходних месеци.

На овај начин, офарбане у препознатљиве плаве боје Битефа, ове лименке заједно ће дочарати овогодишњи фестивалски визуал, као и његову еколошку мисију. Поред тога, позивају се и сви присутни да искористе прилику и донесу своје лименке, а потом и да се сликају испред пикселате. 

Потом ће од 17 часова на платоу почети надметање у обарању руку, на којем ће чланови и чланице фестивалског тима изаћи на црту посетиоцима Рајићеве, као и случајним пролазницима - не би ли их упознали са фестивалом на нешто другачији начин.

„Изађите нам на црту! Дођите да заједно разгибамо мишиће и одмеримо снаге“, поручују из Битефовог тима, којима ће се за овај дан придружити и сепецијални гости. За све оне који покажу довољно снаге, припремљене су и симболичне награде!

Осим тога, сви заинтересовани моћи ће на лицу места да купе карте за предстојеће издање фестивала. За ову прилику обезбеђен је промотивни попуст на куповину улазница од чак 20%.

Овогодишњи Битеф, 57. по реду, биће одржан од 3. до 10. октобра. Публику у главном програму очекује девет представа из Немачке, Грчке, Литваније, Мађарске, Шведске, Буркине Фасо, Белгије и Србије. Фестивал ће и ове године понудити богат пратећи програм који чине Битеф Полифонија и ЦиркоБалкана, Сусрети са ауторима и предавање „Од пролетеријата до прекаријата - и назад!“

Фестивал су традиционално подржали Секретаријат за културу Града Београда и Министарство културе Републике Србије, као и Делегација Европске уније у Србији, Гете Институт, Амбасада Савезне Републике Немачке и Амбасада Грчке. Партнер и пријатељ Битефа је и New Moment New Ideas Company, креативна агенција фестивала. Партнери фестивала ове године су Генерали осигурање Србија, Ерсте Банк а.д. Нови Сад, као и пријатељи фестивала Coca-Cola Hellenic Srbija, 1664 Blanc и Somersby, Рајићева Shopping CenterAlma QuattroInfo Media GroupAcibadem Bel Medic, програм „Свака лименка се рачуна“, Вулкан издаваштво, као и Halo Creative tim.