Fotografija: Lukas Sykora, iz Video poezije Monike Necpalove
Fotografija: Lukas Sykora, iz Video poezije Monike Necpalove

Učesnici/e:

- u dijaloško-poetskoj akciji Odrastanje: Slađana Bušić, Jasna Kinđić, Lazar Bukumirović

- u video-akciji Kratki poetski filmovi: Monika Necpalova, Ana Pantić, Marko Kragović, Šimon Cubota, Nemanja Dragaš, Jasna Kinđić, Nikolina Babić, Ivan Marinković, Slađana Bušić

- u horskoj akciji Udružena pesma Vanzemaljska škola: Deca sa meseca i Škart kolektiv

- u interakciji časopisa Scena i Bitef Polifonije Te čudne scenske petlje: Miloš Latinović (Teorijska scena: Pozorište, to je neponovljivo), Nikola Stanišić (Nova drama: Kavez za ptice), Irena Ristić (Šta Polifonija neće biti) Marina Mađarev i Ljubica Beljanski-Ristić (Odeljak: Obrazovanje)

 

Otvaranje Bitef Polifonije sa akcijom Dvorište, šuma, džungla uvodi prisutne u stvaranje novih spojeva promišljanja i interpretacije ključnih tema ovogodišnje Bitef Polifonije, a sve je osnaženo novim energijama žive interakcije s publikom.

Te čudne scenske petlje otkriva autore/ke o kojima se piše ili koji u časopisu Scena pišu tekstove od važnosti za Bitef Polifoniju i pozorište uopšte. Scena ih na čudesan način povezuje i postavlja u nove dimenzije zajedništva, priznanja, jubileja i partnerstva za budućnost.

Uz učesnike u programu otvaranja, dočekuju vas autori i učesnici ovogodišnjeg programa Bitef Polifonije, ekipa participatornog projekta otvorene učionice "Škograd", kao i kreativno lekovita grupa Teatra Farmakopea Farmaceutsko-fizioterapeutske škole sa Zvezdare. Voditelj programa: Igor Vesović