Визуелни идентитет

Већина оних који се баве креативним послом вероватно би се сложила да што је инспиративнији задатак, боље буде и решење на крају. И лакши је пут до њега. Kод визуелних решења повезаних са Битефом готово увек буде тако, јер су теме којима се селектори фестивала баве по правилу ангажоване, актуелне, и очекује се да се о њима промишља. Тако је и овогодишња тема, сажета у стиху „Снаго, не пристај да будеш нечија“,  отворила прегршт асоцијација и начина интерпретација.

За мене је то прича о индивидуалности, проналажењу сопственог гласа, а са друге стране и прича о непристајању, отпору репресији, борби против манипулације и насиља (у разним облицима). И зато се као природан симбол наметнуо гест којим сами себе награђујемо кад испунимо своја очекивања и циљеве, али и којим бодримо себе и оснажујемо оне до којих нам је стало када им је подршка потребна. За новије генерације - тај симбол је можда „flexed bicep“ emoji.

У суштини, то је ванвременска порука да је снага у сваком од нас. Важно је, посебно у тренутку у којем се ово друштво данас налази, да она стигне до свих који покушавају да ту снагу пронађу, али и до оних који  сумњају да је уопште поседују. А посебна је част и племенит циљ бити део мисије преношења такве поруке.

Иван Савић (New Moment New Ideas), аутор визуелног решења

Тим креативне агенције New Moment New Ideas за 57. Битеф чине:
  • Вељко Голубовић, извршни креативни директор
  • Иван Савић, уметнички директор/графички дизајнер
  • Јасмина Николић, клијент сервис директор
  • Kсенија Вукчевић, пројект менаџер
  • Лола Ађус, асистент

Видео и галерије слика

57. Битеф - Свечано затварање

57. Битеф - Свечано затварање

57. Битеф - Wakatt

57. Битеф - Wakatt

57. Битеф - #Јeanne

57. Битеф - #Јeanne

57. Битеф - Распевана младост

57. Битеф - Распевана младост