Фотографија: Лидија Антоновић
Фотографија: Лидија Антоновић

Kроз историју, Шабац су називали „Мали Париз“. Данас, Шабац је и „Мали Берлин“ - чудо од града и прво место у Србији које културу третира као приоритет и централну тачку свог развоја. Од почетка овог века, Шапчани улажу 7% свог буџета у културу, што је и до десет пута више од државног просека. Резултат су савршено функционалне, савремене културне установе, велики број фестивала и градских манифестација, које чине да се у Шапцу увек нешто дешава. 

Шабац има Шабачко позориште, једно од најстаријих и најугледнијих у земљи. У том је позоришту, током прошле сезоне настала представа Бела грива, али и неколико других које својом иновативношћу руше предрасуде о томе да су институционална позоришта конзервативна. Шабац зову и „град мурала“, а карактеристичан је и као место где се у јавном простору може видети много савремених склуптура. 

Битеф Полифонија и Шабачко позориште вас воде на културну шетњу кроз Шабац, град и његове институције. Прва и последња станица шетње биће Шабачко позориште, где ће - на крају шетње - бити изведен перформанс. 

Намењено публици Беле гриве, учесницима радионица и гостима Битеф Полифоније.

Подршка: Град Шабац и Шабачко позориште

Отворено за све заинтересоване, број места ограничен. Одлазак у Шабац је бесплатан уз обавезну резервацију на маил: bitef.polifonija@gmail.com. Полазак је на дан одржавањапредставе,   25.09.2019. у 12ч исред цркве св Марка.