Fotografija: Lidija Antonović
Fotografija: Lidija Antonović

Kroz istoriju, Šabac su nazivali „Mali Pariz“. Danas, Šabac je i „Mali Berlin“ - čudo od grada i prvo mesto u Srbiji koje kulturu tretira kao prioritet i centralnu tačku svog razvoja. Od početka ovog veka, Šapčani ulažu 7% svog budžeta u kulturu, što je i do deset puta više od državnog proseka. Rezultat su savršeno funkcionalne, savremene kulturne ustanove, veliki broj festivala i gradskih manifestacija, koje čine da se u Šapcu uvek nešto dešava. 

Šabac ima Šabačko pozorište, jedno od najstarijih i najuglednijih u zemlji. U tom je pozorištu, tokom prošle sezone nastala predstava Bela griva, ali i nekoliko drugih koje svojom inovativnošću ruše predrasude o tome da su institucionalna pozorišta konzervativna. Šabac zovu i „grad murala“, a karakterističan je i kao mesto gde se u javnom prostoru može videti mnogo savremenih skluptura. 

Bitef Polifonija i Šabačko pozorište vas vode na kulturnu šetnju kroz Šabac, grad i njegove institucije. Prva i poslednja stanica šetnje biće Šabačko pozorište, gde će - na kraju šetnje - biti izveden performans. 

Namenjeno publici Bele grive, učesnicima radionica i gostima Bitef Polifonije.

Podrška: Grad Šabac i Šabačko pozorište

Otvoreno za sve zainteresovane, broj mesta ograničen. Odlazak u Šabac je besplatan uz obaveznu rezervaciju na mail: bitef.polifonija@gmail.com. Polazak je na dan održavanjapredstave,   25.09.2019. u 12č isred crkve sv Marka.