Promotivne aktivnosti na 53. Bitefu

Delikatesni ponedeljak

Bitef ove godine sprema specijalitete koji će vas uveriti da ljubav na usta ulazi. Dođite 9.9. u 19h u KC Grad i PočnimoLjubavIzPočetka!

 

Kružok Milica magazina

INVESTICIJA-INSTITUCIJA LjUBAV

Na tragu humanističkih vrednosti koje 53. Bitef namerava da dotakne i ostvari u prisnom i direktnom kontaktu sa svojom publikom, Kružok će pokušati da otvori temu ljubavi kao jedne od upravo tih vrednosti, koja ne podržava polje borbe i kompetitivnosti, već zahteva solidarnost, zajedništvo, poverenje. Kružok će se dotaći stoga i pitanja rodne ravnopravnosti u ljubavi, a zatim i odnosa savremenog poimanja individualizma naspram ideje o slobodi. Slogan „Počnimo ljubav ispočetka“ u vidu šlagvort-šlagera predstavlja okosnicu za dijalog i poziva na razumevanje fundamentalnih vrednosti u vezama/odnosima koje naseljavamo. Ljubav, kao fenomen prisutan u svakodnevnom životu, medijima i umetnosti, ovde se izdvaja u vidu temelja za promišljanje psihološkog, kreativnog i političkog stanja pojedinca u 21. veku.

Razgovor će se održati 14.9. u 19h u KC Gradu.

 

Bitefov otvoreni čas

Ove godine Bitef pokreće seriju edukativnih tribina namenjenih srednjoškolcima i studentima. Kroz zanimljive i uzbudljive teme (nasilje, zajednica, seksualnost, ksenofobija, itd) i relevantne govornike Bitef će uključiti mladu publiku u razgovor i pozvati ih da iste teme vide i u formi najznačajnijih svetskih pozorišnih ostvarenja danas.

Ove godine realizovaće se tribina Bitef i svet oko nas u Prvoj beogradskoj gimnaziji, kao i tribina Istorija Bitefa kao uvod u Istoriju svetskog pozorišta i drame na Fakultetu dramskih umetnosti. Ima li boljeg načina da se započne polugodište odnosno semestar nego Bitefom?

 

Akcija skupljanja reciklabilnog otpada za predstavu „O mesu i betonu“

Bitef ove godine pokreće akciju skupljanja smeća koja ima za cilj da poveća svest o prirodnoj sredini, poveže zajednicu i na kreativan način iskoristi smeće za koje često mislimo da je neupotrebljivo, i to upravo na pozorišnoj sceni. Bitef poziva sve one koji rade na sebi i na svom okruženju da se pridruže zajednici i u svojoj svakodnevici (kod kuće, na poslu, u školi...) odlažu reciklabilan otpad (isprane zatvorene plastične flaše, kartonski valjci od toalet papira, manje kartonske i papirne ambalaže od npr. keksa, paste za zube, itd). Pošto će ovaj otpad biti korišćen kao scenografija i rekvizita, važno je da on bude čist i bezbedan (bez oštrih ivica).

 

Druge promo aktivnosti: Zid ljubavi i tetovaže

Na Trgu Nikole Pašića kod Bitef promo šatora biće postavljen i Zid ljubavi gde će publika i prolaznici moći da daju svoje odgovore na pitanja povezana sa sloganom festivala i fotografišu, kao i da se tetoviraju privremenim tetovažama inspirisanim konceptom 53. Bitefa.