Промотивне активности на 53. Битефу

Деликатесни понедељак

Битеф ове године спрема специјалитете који ће вас уверити да љубав на уста улази. Дођите 9.9. у 19h у KЦ Град и ПочнимоЉубавИзПочетка!

 

Kружок Милица магазина

ИНВЕСТИЦИЈА-ИНСТИТУЦИЈА ЉУБАВ

На трагу хуманистичких вредности које 53. Битеф намерава да дотакне и оствари у присном и директном контакту са својом публиком, Kружок ће покушати да отвори тему љубави као једне од управо тих вредности, која не подржава поље борбе и компетитивности, већ захтева солидарност, заједништво, поверење. Kружок ће се дотаћи стога и питања родне равноправности у љубави, а затим и односа савременог поимања индивидуализма наспрам идеје о слободи. Слоган „Почнимо љубав испочетка“ у виду шлагворт-шлагера представља окосницу за дијалог и позива на разумевање фундаменталних вредности у везама/односима које насељавамо. Љубав, као феномен присутан у свакодневном животу, медијима и уметности, овде се издваја у виду темеља за промишљање психолошког, креативног и политичког стања појединца у 21. веку.

Разговор ће се одржати 14.9. у 19h у KЦ Граду.

 

Битефов отворени час

Ове године Битеф покреће серију едукативних трибина намењених средњошколцима и студентима. Kроз занимљиве и узбудљиве теме (насиље, заједница, сексуалност, ксенофобија, итд) и релевантне говорнике Битеф ће укључити младу публику у разговор и позвати их да исте теме виде и у форми најзначајнијих светских позоришних остварења данас.

Ове године реализоваће се трибина Битеф и свет око нас у Првој београдској гимназији, као и трибина Историја Битефа као увод у Историју светског позоришта и драме на Факултету драмских уметности. Има ли бољег начина да се започне полугодиште односно семестар него Битефом?

 

Акција скупљања рециклабилног отпада за представу „О месу и бетону“

Битеф ове године покреће акцију скупљања смећа која има за циљ да повећа свест о природној средини, повеже заједницу и на креативан начин искористи смеће за које често мислимо да је неупотребљиво, и то управо на позоришној сцени. Битеф позива све оне који раде на себи и на свом окружењу да се придруже заједници и у својој свакодневици (код куће, на послу, у школи...) одлажу рециклабилан отпад (испране затворене пластичне флаше, картонски ваљци од тоалет папира, мање картонске и папирне амбалаже од нпр. кекса, пасте за зубе, итд). Пошто ће овај отпад бити коришћен као сценографија и реквизита, важно је да он буде чист и безбедан (без оштрих ивица).

 

Друге промо активности: Зид љубави и тетоваже

На Тргу Николе Пашића код Битеф промо шатора биће постављен и Зид љубави где ће публика и пролазници моћи да дају своје одговоре на питања повезана са слоганом фестивала и фотографишу, као и да се тетовирају привременим тетоважама инспирисаним концептом 53. Битефа.