Hotel Centar ugostio trupu predstave Orest u Mosulu

Hotel Centar je ovogodišnji prijatelj festivala, a članovi trupe NTGent iz Belgije imaju priliku da uživaju u njemu tokom svog boravka u Beogradu. Ksenija Đurović, producentkinja programa pozdravila ih je u ime Bitefa u Hotelu Centar na dan uoči svečanog otvaranja Bitefa koji je trupa NTGent iz Belgije predstavom Orest u Mosulu imala čast da otvori sinoć 18. septembra u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Trupa je sa Ksenijom između ostalog razgovarala o razvoju srpskog pozorišta i književnosti i njihovoj želji da se bliže upoznaju sa našom kulturom, kao i problemima prevođenja savremene književnosti, ne samo u Srbiji već i u svetu. 

Reditelj Milo Rau još jednom je oduševio srpsku publiku ovim izvođenjem, te je i razgovor sa trupom, realizovan nakon predstave u sklopu programa Susreti sa autorima bio veoma bogat.

Predstava je na repertoaru Bitefa i večeras, 19. septembra od 20 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu

Garni Hotel Centar No.1, koji se nalazi u Kolarčevoj ulici u Beogradu, u bivšoj zgradi Jugoeksporta je počeo sa radom 26.07.2019. godine.
Jedna od najlepših zgrada u Beogradu, izgraena davne 1923. godine po projektu najpoznatijeg češkog arhitekte toga vremena Matije Bleha. Pre drugog svetskog rata bila je filijala Jugoslovenske banke, da bi 1947. godine postala vlasništvo Jugoeksporta. Nakon kupovine zgrade 2016. godine, IM Matijević je uz investiciju od gotovo 15 miliona evra, ovu reprezentativnu građevinu sagrađenu u duhu akademizma, rekonstruisala i pretvorila u luksuzni hotel sa 4 zvezdice. Prilikom renoviranja, fasada je ostala nepromenjena u odnosu na njen prvobitni izgled i kao takva predstavlja kulturno dobro grada Beograda.
Hotel raspolaže sa 68 moderno opremljenih smeštajnih jedinica različitih tipova i veličina, koje su prilagodjene zahtevima pre svega poslovnih gostiju, ali i onih koji u Beograd dolaze turistički, a očekuju najviši nivo usluge. Svaka soba i apartman nose prepoznatljivi spoj tradicionalnog šika i modernog dizajna, koje uz komfor krasi i fantastičan pogled na Trg Republike.