Сви су позвани у позориште

Битеф и ове године даје све од себе да буде отворен за што разноврсније публике и омогућава слободан улаз на представе главног програма за посебно осетљиве друштвене групе. Прошле године деца музичких школа и академија из целе Србије били су наши гости на затварању Битефа и погледали представу „Реквијем за Л”.


На 53. Битефу, 25. и 26. септембра деца и млади са Дауновим синдромом из драмске секције Удружење за помоћ МНРО Звездара које се бави унапређењем статуса деце и младих ометене у развоју, Битефови су гости и имају прилике да бесплатно учествују у представи Позвани, најимерзивнијој представи којом затварамо фестивал и којом дајемо наду да и позориште може овај свет учинити бољим, а у којој су и сами протагности. 


Како бисмо им посебно улепшали Битеф дане, у акцији су нам се придружили Циркусфера која им је приредила радионицу циркуских вештина, док ће у Битеф кутку послати можа и прва лјубавна писма које је осмислио наш партнер, агенција McCann. nакон тога уживати у ручку у Food corneru где Carnex за наше госте припремио пакете, а послужиће их и својим чувеним Смазалицама, Pica Fabrika припрема специјалитете, а Ars им поклања бојице и прибор за цртање и бојење.