Svi su pozvani u pozorište

Bitef i ove godine daje sve od sebe da bude otvoren za što raznovrsnije publike i omogućava slobodan ulaz na predstave glavnog programa za posebno osetljive društvene grupe. Prošle godine deca muzičkih škola i akademija iz cele Srbije bili su naši gosti na zatvaranju Bitefa i pogledali predstavu „Rekvijem za L”.


Na 53. Bitefu, 25. i 26. septembra deca i mladi sa Daunovim sindromom iz dramske sekcije Udruženje za pomoć MNRO Zvezdara koje se bavi unapređenjem statusa dece i mladih ometene u razvoju, Bitefovi su gosti i imaju prilike da besplatno učestvuju u predstavi Pozvani, najimerzivnijoj predstavi kojom zatvaramo festival i kojom dajemo nadu da i pozorište može ovaj svet učiniti boljim, a u kojoj su i sami protagnosti. 


Kako bismo im posebno ulepšali Bitef dane, u akciji su nam se pridružili Cirkusfera koja im je priredila radionicu cirkuskih veština, dok će u Bitef kutku poslati moža i prva ljubavna pisma koje je osmislio naš partner, agencija McCann. nakon toga uživati u ručku u Food corneru gde Carnex za naše goste pripremio pakete, a poslužiće ih i svojim čuvenim Smazalicama, Pica Fabrika priprema specijalitete, a Ars im poklanja bojice i pribor za crtanje i bojenje.