Представа и разговор у оквиру програма Борка на Битефу

Посебан програм овогодишњег Битефа под насловом „Борка на Битефу“, у част Борке Павићевић, састоји се од представе у режији (такође и концепт) Ане Миљанић Аутентична тумачења: ’68 (ЦЗКД), као  и разговора, посвећеног Боркином вишедеценијском раду „на Битефу и за Битеф“.

Основа представе Аутентична тумачења: ’68 су управо успомене и текстови повезани са јуном ’68 Борке Павићевић. Иван Меденица је написао да „цела представа може да се доживи и као паметан, нежан, софистициран и нимало наметљив омаж самој Борки Павићевић... Лајтмотив преузет из Боркине колумне о моди јесте колико је Београд прелеп у јуну. Борка је волела јуни, мирис цветања липа, „слободу кретања у летњој гардероби“, те „витке и смеле покрете“, мирис „јунске, револуционарне 1968“.

У оквиру разговора под насловом „Борка на Битефу“ говориће људи с којима је Борка радила на Битефу или које је на Битефу упознала, а на Битефу је Борка била од своје треће године студија, „радећи на Битефу двадесет година, а за Битеф целог живота“, како је то формулисала Ана Миљанић.

Резервације карата можете извршити путем телефона 011 36 10 270 (од 11 до 19 часова). Цена улазнице је 800 динара, за оба програма. Карте се преузимају у Гаражи Центра за културну деконтаминацију непосредно пред почетак представе.