Predstava i razgovor u okviru programa Borka na Bitefu

Poseban program ovogodišnjeg Bitefa pod naslovom „Borka na Bitefu“, u čast Borke Pavićević, sastoji se od predstave u režiji (takođe i koncept) Ane Miljanić Autentična tumačenja: ’68 (CZKD), kao  i razgovora, posvećenog Borkinom višedecenijskom radu „na Bitefu i za Bitef“.

Osnova predstave Autentična tumačenja: ’68 su upravo uspomene i tekstovi povezani sa junom ’68 Borke Pavićević. Ivan Medenica je napisao da „cela predstava može da se doživi i kao pametan, nežan, sofisticiran i nimalo nametljiv omaž samoj Borki Pavićević... Lajtmotiv preuzet iz Borkine kolumne o modi jeste koliko je Beograd prelep u junu. Borka je volela juni, miris cvetanja lipa, „slobodu kretanja u letnjoj garderobi“, te „vitke i smele pokrete“, miris „junske, revolucionarne 1968“.

U okviru razgovora pod naslovom „Borka na Bitefu“ govoriće ljudi s kojima je Borka radila na Bitefu ili koje je na Bitefu upoznala, a na Bitefu je Borka bila od svoje treće godine studija, „radeći na Bitefu dvadeset godina, a za Bitef celog života“, kako je to formulisala Ana Miljanić.

Rezervacije karata možete izvršiti putem telefona 011 36 10 270 (od 11 do 19 časova). Cena ulaznice je 800 dinara, za oba programa. Karte se preuzimaju u Garaži Centra za kulturnu dekontaminaciju neposredno pred početak predstave.