Битеф се сели у Луку Београд

У Луци, код Силоса, од 20. септембра већ се одвија сав пратећи програм Циркобалкане, а од данас, 29. септембра до 1. октобра у две хале играће се и представе из главног програма.

Представа Соло Словенског младинског гледалишча и Маске, у режији Нине Рајић Крањац, биће играна 29. и 30. септембра од 18 сати у Старом матрезу, новом спектакуларном простору у оквиру Луке Београд. Соло је комад који се бави личним професионалним преиспитивањем редитељке и словеначким позоришним околностима. Иако су и остали учесници у представу унели своје материјале, она, ипак, има тај аутобиографски карактер, чему пресудно доприноси чињеница да сама редитељка игра у представи (и то врхунски). И њена и игра других извођача (професионалних глумаца) врло је слободна, импровизаторска, перформерска, телесна, уз честе жанровско-стилске промене.

Један од адута фестивала, представа Љубав британског редитеља и писца Александера Зелдина у извођењу његове компаније на програму је 30. септембра у 21 и 1. октобра у 17 и 21 сат у Плавој хали. После лондонског Националног театра, париског Одеона, берлинског Шаубинеа, бечког фестивала Винер Фествохен и Битеф ће имати то задовољство да прикаже једну од најтраженијих светских представа према којој је ББЦ снимио истоимени филм. Она је део Зелдиновог триптиха под називом Неједнакости који третира социјалне проблеме.

На месту играња представа биће одржани и Сусрети са ауторима: са екипом представе Соло  29. септембра у 21.30, а са екипом представе Љубав 30. септембра у 22.45.

На инфо пулту на улазу у Луку моћи ћете у сваком тренутку да добијете све потребне информације.

КАКО ДА ДОЂЕТЕ ДО ЛУКЕ БЕОГРАД?

Битеф се сели у Луку Београд

Уколико бисте да прошетате до Луке Београд, од Трга Републике пратите пут Француске улице преко Жоржа Клеменсоа. док не дођете до угла са Дунавском улицом и шина. Пажљиво пређите шине, наставите право до Луке Београд.

Уколико долазите из правца Панчевачког моста или са Новог Београда, аутобусима 16, 23, 35, 27Е или 95 дођите до станице Цвијићева и само прошетајте Цвијићевом па Кнежопољском улицом до пристаништа Дунав и изађите на наше фестивалско одредиште.

Директна линија 44 (Сењак - Вилине воде) води вас право у Луку Београд. Аутобус број  37 (Панчевачки мост - Железничка станица) преко Трга Републике довешће вас најближе Луци до станице Гундулићев венац од које ћете прошетати десетак минута.

У оба случаја од уласка у Луку Београд код прве рампе до Битеф хангара и циркуске шатре има око осам минута хода. Битеф је припремио путоказе који ће вас водити до тачке ка којој сте се упутили. 

За аутомобиле у Луци Београд организован је паркинг који можете користити током целог дана.