Bitef Grad – više od festivala

Sa ciljem da građanima pruže osećaj zajedništva što su primetili da ovom društvu nedostaje, članovi Bitef tima su u Luci Beograd kreirali pravi grad sa Bitef sadržajima koji su otvoreni za sve posetioce koji su raspoloženi za upoznavanje, druženje, uživanje u svim iznenađenjima koji su prijatelji 53. Bitefa sa Bitef timom pripremili.

Bitef Grad je za samo jedan dan oživeo u mesto dobrog raspoloženja, cirkulisanja kvalitetnih sadržaja i razmene bogatih ideja, energije, ljubavi… Zato Vas pozivamo da se pridružite našoj zajednici iako niste planirali da ispratite programe ovogodišnjeg Bitefa, a usput možda i naiđete na nešto što će zainteresovati vaša čula, učestvujete u stvaranju Bitefovog zida ljubavi i tetovirate se u boje Bitefa i tako ostvarite popust za predstavu Beograd na daljinski!


Pre, u pauzi i posle predstava i pratećih aktivnosti, Bitef je sa partnerima organizovao Food i Drink cornere u kojima vas očekuju razne poslastice i specijaliteti - Carnex i novi vege humus, Pica Fabrika, Dorian Grey, Agi Pasta Away, The Saint, RO i Vegessence. Osim toga, moći ćete da napunite baterije na instalaciji koju je za Bitef grad pripremio Telekom Srbija, i osvežite uz Schweppes reski ukus i koktele, a očekuju vas još mnogobrojna iznenađenja Bitefovih prijatelja. Na info pultu moći ćete u svakom trenutku da dobijete sve potrebne informacije kao i da nabavite Bitef memorabilije, katalog i promotivne materijale.


U okviru Bitef Grada odigrava se i cirkuski festival Cirkobalkana, koji će prikazivati predstave, prezentacije, performanse i okrugle stolove, te i u Luci Beograd napraviti svojevrsni eksperiment umetničke cirkuske zajednice. 


Poslednjeg dana festivala, u Luci ćemo biti u prilici da uživamo na svečanom zatvaranju festivala, koncertu Beti Đorđević, a nakon toga i After ten žurci zatvaranja uz muziku DJ Miss Millie!


KAKO DA DOĐETE DO LUKE BEOGRAD?


Ukoliko biste da uhvatite poslednje letnje dane i prošetate do Luke Beograd, od Trga Republike partite put Francuske ulice preko Žorža Klemensoa. Iz kvarta gde se nalaze samo neki od poznatih gradskih lokala - Holesterol, JaM, Kafeterija... nastavite pravo ulicom Žorža Klemansoa dok ne dođete do ugla sa Dunavskom ulicom i šina. Pažljivo pređite šine, nastavite pravo do Luke Beograd.


Ukoliko dolazite iz pravca Pančevačkog mosta ili sa Novog Beograda, autobusima 16, 23, 35, 27E ili 95 dođite do stanice Cvijićeva i samo prošetajte Cvijićevom pa Knežopoljskom ulicom do pristaništa Dunav i izađite na naše festivalsko odredište.


Direktna linija 44 (Senjak - Viline vode) vodi vas pravo u Luku Beograd. Autobus broj  37 (Pančevački most - Železnička stanica) preko Trga Republike dovešće vas najbliže Luci do stanice Gundulićev venac od koje ćete prošetati desetak minuta.
U oba slučaja od ulaska u Luku Beograd kod prve rampe do Bitef hangara i cirkuske šatre ima oko osam minuta hoda. Bitef je pripremio putokaze koji će vas voditi do tačke ka kojoj ste se uputili. Odvojite vreme za šetnju i dolazak na predstavu!


Za automobile u Luci Beograd organizovan je parking koji možete koristiti tokom celog dana za samo 100 dinara.


Ako ipak uživate u vožnji biciklom, električnim trotinetom ili nekim trećim opuštajućim prevoznim sredstvom, slobodno se uputite do Luke i nastavite sa uživanjem!
Obucite se prijatno i ponesite svoje udobne sportske patike, a Bitef tim savetuje da krenete sa odećom koja vas može zaštititi od vetra i ugrejati ukoliko osetimo nalet jeseni.


Dobrodošli u Bitef grad!