У пуној сали публика је громким аплаузом поздравила маестрални глумачки трио: Алину Вимбаи Штрелер (Alina Vimbai Strähler), Веронику Бахфишер (Bachfischer) и Јуле Беве (Böwe) који је донео причу о претећој еколошкој катастрофи и структурама моћи у данашњем академском свету. 

Са глумицама су на сцени биле и три девојке из наше земље које су све време на бицклима производиле струју, будући да је представа еколошки освешћена и када је реч о продукцији: трупа је допутовала до Београда возом и аутобусом, а сценографија, реквизити и костими преузети су од ранијих представа.

Након представе, у Музеју Народног позоришта одржан је Сусрет са ауторима који је водила Тијана Грумић.

Битеф ће свечано бити отворен у недељу, 25. септембра, у Југословенском драмском позоришту плесним комадом све ће се завршити скршеним телима и сломљеним костима кореографа Јана Мартенса, у извођењу ГРИП и Денс он ансамбала из Антверпена. Карте за отварање су одавно распродате.

Током јучерашњег дана у ресторану „Сити гарден” уметнички директор фестивала Иван Меденица и продуценткиња главног програма Ксенија Ђуровић, састали су се са чланицама овогодишњег жирија: Штефани Карп, Кристине Десел, Селмом Спахић и Вањом Ејдус. Заједно са њима, о наградама фестивала одлучиваће и Дино Пешут.