Фото: Иван Иветић
Фото: Иван Иветић

Један од пратећих програма овогодишњег Битеф фестивала је одржавање пленарног састанка ИЕТМ - међународне мреже за савремене извођачке уметности. Четвородневном догађају, који се завршава сутра, присуствује око 400 гостију из целог света. За њих је припремљен богат програм у виду бројних уметничких догађаја, разговора и дискусија, као и излета, обука, излагања и прилика за успостављање контакта.

Учесници су, између осталог, могли да погледају неколико београдских представа које су им дале увид у наш актуелни репертоар (Украдени принц и изгубљена принцеза, Дечак са кофером, Living Room, Цемент Београд, Тако је ако вам се тако чини, Успаванка за Алексију Рајчић и Госпођица Јулија) као и да присуствују представама из главог програма 56. Битефа. 

Пре почетка свих ових догађаја, за више од тридесетак првопридошлих гостију 28. септембра организован је излет у Нови Сад, у сарадњи са пројектом Нови Сад 2022 - Европска престоница културе.Током једнодневног излета учесници су добили прилику да упознају независну уметничку сцену и државну позоришну продукцију.

Обишли су СКЦНС Фабрику, погледали представе Аманет омладинског пројекта ЕYЕ.нет 2.0 и Неопланта Ујвидеки синхаза у режији Андраша Урбана, упознали се са Шок задругом, окрепили се у Пивници Гусан...