Фото: Stefano Scheda
Фото: Stefano Scheda

Шесторо уметника изводило је акробације уз константну пратњу музике на сцени, која је све време одређивала атмосферу и наглашавала промене ритма и расположења у перформансу. Музичари су користили разне инструменте, даире, гудачке инструменте, па чак и оне импровизоване, као што је писаћа машина која има препознатљив ритмични тон.

Осим својих тела, која су примарно средство изражавања у циркусу, уметници користе и друге предмете, реквизите који су извађени из свакодневног контекста, и у овом перформансу постају нешто сасвим друго. Тако један од њих, користећи хаверборд, испитује могућности кретања ове машине и тестира границе. Тако у једном тренутку вози хаверборд седећи, затим лежећи, у једном тренутку стоји и на рукама, а затим чак и седи на столици и носи са собом сто, све то док се вози на два точка!

Уз помоћ других циркуских, али и нециркуских премета, обручева, шипки, мердевина, снагом својих тела и међусобном синхронизацијом, поверењем и спретношћу, ови уметници константно се крећу на сцени, преносе различите емоције својих ликова попут љутње, страха, љубави, поверења и мењају међусобне улоге кроз те емоције. Тако се на крају перформанса, свих шест нађу на истој страни, споразумеју, постигну равнотежу у тим емоцијама које су нам кроз своје кретање преносили, и мирно седну на зелени кауч.

Након представе разговарали смо са публиком, која је уз узвике и речи „Какав шоу!“, и „Ово је било сјајно!“ полако долазила до даха.

Анкета публике

- Испале су нам и очи и вилице. Фантастично је! Енергија им је сјајна, осим свих осталих ствари које раде савршено. Било је велико задовољство. Генерално велика подршка Циркобалкани, али ово је било невероватно. Немам коментар јер сам остала без речи (уз смех). Свака част!

Јелена Радивојевић

-Апсолутно је феноменално, између плеса, представе, циркуса, стварно је нешто невероватно! Баш је пуно енергије и ни у једном тренутку ти не оставља простора да удахнеш, да случајно не би нешто пропустио.

Марија Марковић, студент

- Ја сам одушевљена, али не само представом него и професионализмом у смислу свега што се дешава на сцени, поред њихове енергије и чињенице колико су сјајан тим. Одушевљена сам светлом, костимима, сценографијом. Изненадила сам се што је овакав перформанс постављен као пратећи програм, с обзиром на квалитет и целокупни утисак. Врло су аутентични, раде и живе тај циркус и излазе из оквира нечега што је „мејнстрим“. Одушевили су ме!

Марија Р.

- Јако квалитетан провод! Цела екипа је уиграна, сарађују све време перфектно, забавни су и весели, комуницирају са публиком. Акробације су невероватне, ми обични људи можемо само да им позавидимо на физичкој спреми (смех). Целокупан шоу је одличан - светла, костими, музика која све време одређује атмосферу, али мени је највише пријала ова забавн и хумористичка страна. Публика се смејала, клинци су све време били одушевљени!

Горан Савић, графички дизајнер