Foto: Stefano Scheda
Foto: Stefano Scheda

Šestoro umetnika izvodilo je akrobacije uz konstantnu pratnju muzike na sceni, koja je sve vreme određivala atmosferu i naglašavala promene ritma i raspoloženja u performansu. Muzičari su koristili razne instrumente, daire, gudačke instrumente, pa čak i one improvizovane, kao što je pisaća mašina koja ima prepoznatljiv ritmični ton.

Osim svojih tela, koja su primarno sredstvo izražavanja u cirkusu, umetnici koriste i druge predmete, rekvizite koji su izvađeni iz svakodnevnog konteksta, i u ovom performansu postaju nešto sasvim drugo. Tako jedan od njih, koristeći haverbord, ispituje mogućnosti kretanja ove mašine i testira granice. Tako u jednom trenutku vozi haverbord sedeći, zatim ležeći, u jednom trenutku stoji i na rukama, a zatim čak i sedi na stolici i nosi sa sobom sto, sve to dok se vozi na dva točka!

Uz pomoć drugih cirkuskih, ali i necirkuskih premeta, obručeva, šipki, merdevina, snagom svojih tela i međusobnom sinhronizacijom, poverenjem i spretnošću, ovi umetnici konstantno se kreću na sceni, prenose različite emocije svojih likova poput ljutnje, straha, ljubavi, poverenja i menjaju međusobne uloge kroz te emocije. Tako se na kraju performansa, svih šest nađu na istoj strani, sporazumeju, postignu ravnotežu u tim emocijama koje su nam kroz svoje kretanje prenosili, i mirno sednu na zeleni kauč.

Nakon predstave razgovarali smo sa publikom, koja je uz uzvike i reči „Kakav šou!“, i „Ovo je bilo sjajno!“ polako dolazila do daha.

Anketa publike

- Ispale su nam i oči i vilice. Fantastično je! Energija im je sjajna, osim svih ostalih stvari koje rade savršeno. Bilo je veliko zadovoljstvo. Generalno velika podrška Cirkobalkani, ali ovo je bilo neverovatno. Nemam komentar jer sam ostala bez reči (uz smeh). Svaka čast!

Jelena Radivojević

-Apsolutno je fenomenalno, između plesa, predstave, cirkusa, stvarno je nešto neverovatno! Baš je puno energije i ni u jednom trenutku ti ne ostavlja prostora da udahneš, da slučajno ne bi nešto propustio.

Marija Marković, student

- Ja sam oduševljena, ali ne samo predstavom nego i profesionalizmom u smislu svega što se dešava na sceni, pored njihove energije i činjenice koliko su sjajan tim. Oduševljena sam svetlom, kostimima, scenografijom. Iznenadila sam se što je ovakav performans postavljen kao prateći program, s obzirom na kvalitet i celokupni utisak. Vrlo su autentični, rade i žive taj cirkus i izlaze iz okvira nečega što je „mejnstrim“. Oduševili su me!

Marija R.

- Jako kvalitetan provod! Cela ekipa je uigrana, sarađuju sve vreme perfektno, zabavni su i veseli, komuniciraju sa publikom. Akrobacije su neverovatne, mi obični ljudi možemo samo da im pozavidimo na fizičkoj spremi (smeh). Celokupan šou je odličan - svetla, kostimi, muzika koja sve vreme određuje atmosferu, ali meni je najviše prijala ova zabavn i humoristička strana. Publika se smejala, klinci su sve vreme bili oduševljeni!

Goran Savić, grafički dizajner