Анкета публике - Др Ауслендер (Made for Germany)

- Предивна црнохуморна критика данашњег света кроз призму медицинске струке као једне од најхуманијих, најпипавијих и највулнерабилнијих „заната”…све те интимне приче актера терају на размишљање да ли данас систем креира нас или ми креирамо систем у коме желимо да будемо, живимо и стварамо. И да ли достојанство икада треба прегазити зарад неког „вишег циља”, јер на крају смо сви ми овде ипак привремено…

Иван Илић Кишољубац, физиотерапеут

- Представа „Dr.Auslander (Made for Germany)“ у режији Бојана Ђорђева успева да одлично пренесе искуства гастарбајтера на један виспрен, али и прилично ефектан начин. Поред тога што се примарно односи на медицинске раднике, мислим да свако ко је морао да ради „преко" или има некога ко прима инострану плату, може да препозна и саосећа са карактерима овог комада. Духовито и дирљиво, са важном поруком о класним позицијама, разликама и неприликама, које наводе публику на промишљање.

Андреј О. графички дизајнер и перформер

- Доста је докумемтарна, врло су искрене реченице, и за разлику од француске представе коју сам гледала пре неко вече ово су прави глумци, ово нису прави чувари као што су били у француској представи. Баш упечатљива и јака представа.

Светлана Младеновић, новинарка

- Много ми се допала представа зато што је потакла тему која је неминовна у данашње време - свакоме од нас присутних на представи, и млађих и старијих људи, и људи који долазе из других земаља у нашу, и ми који од негде другде одлазимо. Цела та прича о емиграцији је једна озбиљна ствар, свиђа ми се што нису имали никаквих помпезних речи, нити су навијали за нешто од тога, већ су само испричали неке личне приче, претпостављам да су то биле исповести. Током представе постојала је нека емпатија међу глумцима и међу публиком да је то део живота.

Милена Павловић, глумица

- Јако ми се допала и изненађујуће ме је дотакла пошто сам лекар и баш зато што видим то у свом окружењу али мислим да се не односи само на лекаре, већ се односи на све заправо. Осветљено је са много страна и има много слојева и јако ми се допала. И све је испраћено квалитетном глумом и упечатљивом сценом.

Миљана Нинковић , лекарка

- Допала ми се представа. Текст је изванредан у стилу Тање Шљивар, једноставно фантастичан текст. Супер је што је баш у овом простору направљено и изгледа ми као неко перформативно читање текста.

Маријана Цветковић, продуценткиња и кустоскиња

- Коректна представа али ништа посебно креативно. Има добрих момената, али та патетика Балкана ми је већ мало досадила.

Н.Н.