Anketa publike - Dr Auslender (Made for Germany)

- Predivna crnohumorna kritika današnjeg sveta kroz prizmu medicinske struke kao jedne od najhumanijih, najpipavijih i najvulnerabilnijih „zanata”…sve te intimne priče aktera teraju na razmišljanje da li danas sistem kreira nas ili mi kreiramo sistem u kome želimo da budemo, živimo i stvaramo. I da li dostojanstvo ikada treba pregaziti zarad nekog „višeg cilja”, jer na kraju smo svi mi ovde ipak privremeno…

Ivan Ilić Kišoljubac, fizioterapeut

- Predstava „Dr.Auslander (Made for Germany)“ u režiji Bojana Đorđeva uspeva da odlično prenese iskustva gastarbajtera na jedan vispren, ali i prilično efektan način. Pored toga što se primarno odnosi na medicinske radnike, mislim da svako ko je morao da radi „preko" ili ima nekoga ko prima inostranu platu, može da prepozna i saoseća sa karakterima ovog komada. Duhovito i dirljivo, sa važnom porukom o klasnim pozicijama, razlikama i neprilikama, koje navode publiku na promišljanje.

Andrej O. grafički dizajner i performer

- Dosta je dokumemtarna, vrlo su iskrene rečenice, i za razliku od francuske predstave koju sam gledala pre neko veče ovo su pravi glumci, ovo nisu pravi čuvari kao što su bili u francuskoj predstavi. Baš upečatljiva i jaka predstava.

Svetlana Mladenović, novinarka

- Mnogo mi se dopala predstava zato što je potakla temu koja je neminovna u današnje vreme - svakome od nas prisutnih na predstavi, i mlađih i starijih ljudi, i ljudi koji dolaze iz drugih zemalja u našu, i mi koji od negde drugde odlazimo. Cela ta priča o emigraciji je jedna ozbiljna stvar, sviđa mi se što nisu imali nikakvih pompeznih reči, niti su navijali za nešto od toga, već su samo ispričali neke lične priče, pretpostavljam da su to bile ispovesti. Tokom predstave postojala je neka empatija među glumcima i među publikom da je to deo života.

Milena Pavlović, glumica

- Jako mi se dopala i iznenađujuće me je dotakla pošto sam lekar i baš zato što vidim to u svom okruženju ali mislim da se ne odnosi samo na lekare, već se odnosi na sve zapravo. Osvetljeno je sa mnogo strana i ima mnogo slojeva i jako mi se dopala. I sve je ispraćeno kvalitetnom glumom i upečatljivom scenom.

Miljana Ninković , lekarka

- Dopala mi se predstava. Tekst je izvanredan u stilu Tanje Šljivar, jednostavno fantastičan tekst. Super je što je baš u ovom prostoru napravljeno i izgleda mi kao neko performativno čitanje teksta.

Marijana Cvetković, producentkinja i kustoskinja

- Korektna predstava ali ništa posebno kreativno. Ima dobrih momenata, ali ta patetika Balkana mi je već malo dosadila.

N.N.