Nakon tragično intonirane i polemički obojene epske igrice Zidanja Skadra, Umetnička grupa Hop.La! s radošću vas poziva na svadbu.

Dok čekaju da se obavi ceremonija venčanja srpskog cara Dušana i latinske princeze Roksande, gosti iz Prizrena, Vučitrna, Leđana i sa Šar-planine upoznaće se sa okolnostima i krivičnim delima koja prethode ovom svečanom događaju. Ako neko ima nešto protiv ovog bračnog i/ili političkog saveza, neka kaže sada, ili nek zauvek ćuti. Veselje je namenjeno učesnicima starijim od 11 godina.

PODRŠKA: Rekonstrukcija Ženski fond i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Posle predstave sledi zatvaranje programa 19. Bitef POLIFONIJE u okviru 52. Bitef festivala i otvara se „POLIFINIJA U TRAJANjU - Na licu mesta“. Ovim programom Bitef Polifonija nastavlja inicijativu trajanja tokom godine s fokusom na procese stvaranja, komunikaciju s publikom i praćenje razvoja, ciklusa i prostora postojanja tamo gde nastaju - u njihovim mestima i prostorima. Najavljujemo prve odlaske na lice mesta među kojima su tri predstave podstaknute romanom Jasminke Petrović Sve je u redu, u izvođenju Teatra „Gimnazijalac“ u Lebanu, Udruženja „Snaga optimizma“ u Obrenovcu i Teatra „Farmakopea“ Farmaceutsko-fizioterapeutske škole na Zvezdari u Beogradu. Komunikacija uživo sa Amsterdamom ostvariće se preko POD teatra, kao učesnika, i uz goste završnice projekta „ExploreZ“, ZID teatra iz Amsterdama, a to je proces koji pratimo četiri godine u okviru velikog međunarodnog projekta čiji je nosilac ODIN teatar iz Holstebroa u Danskoj, pod vođstvom Euđenija Barbe.

 

„POLIFINIJA U TRAJANjU - Na licu mesta“ realizuje se u saradnji sa domaćinima i sponzorima, i uz njihovu podršku i aktivno praćenje i prenos sa lica mesta preko društvenih mreža.

 

 

REALIZACIJA 19. BITEF POLIFONIJE: Centar za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM - Nacionalni centar Međunarodne asocijacije za dramu/pozorište i obrazovanje IDEA - u koprodukciji sa Bitef teatrom

PODRŠKA: Bitef teatar i Ustanova kulture „Parobrod“  

KONCEPT: Ljubica Beljanski-Ristić

UREDNIČKI TIM: Boris Čakširan, Ana Dajić, Lidija Antonović, Maša Seničić, Irena Ristić, Nela Antonović, Aneta Goranović, Đorđe Živadinović Grgur i Dražen Horvatić.

DIJALOŠKA PLATFORMA: Ana Marjanović Shane

 

PARTNERI U REALIZACIJI PROGRAMA: ErgStatus plesni teatar, Reflektor teatar, Udruženje za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture Filmkultura, Teatar pokreta Mimart i Umetnička grupa Hop.La!, POD teatar, Teatar „Farmakopea“ Farmaceutsko-fizioterapeutske škole, Centar za pozorišna istraživanja ApsArt i Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASSITEJ Srbija; Kragujevac - Knjaževsko-srpski teatar; Obrenovac -  Udruženje „Snaga optimizma“; Lebane - Teatar „Gimnazijalac“; Amsterdam - ZID teatar

KOORDINACIJA i PR: Tanja Vasiljević

DRUŠTVENE MREŽE: Dražen Horvatić

FOTO i VIDEO: Lidija Antonović

DIZAJN: Milica Zeljković

AUTOR RASTUĆEG LOGO-a BITEF POLIFONIJE: Dejan Mitić

MESTA IZVOĐENjA:

Bitef teatar, Skver Mire Trailović 1, Beograd

Ustanova kulture „Parobrod“  , Kapetan-Mišina 6a, Beograd

Knjaževsko-srpski teatar, Daničićeva 3, Kragujevac

ZA CEDEUM: Sanja Krsmanović-Tasić, predsednica Udruženja, i Anđelija Jočić, predsednica Upravnog odbora