Alice in WonderBand, RiKa TaKa, foto: Igor Stević
Alice in WonderBand, RiKa TaKa, foto: Igor Stević

Svake godine Bitef Polifonija u okviru programskog segmenta „Polifonija u trajanju“ otvara prostor za pokretanje novih inicijativa koje će se kao projekti „Razmene za promene“ realizovati tokom godine i biti prezentovani na sledećoj Polifoniji. Jedna od takvih novih inicijativa je i predstava u nastajanju, podstaknuta poznatim tekstom Vudija Alena „Kratak, ali neophodan vodič kroz građansku neposlušnost“. Ovaj sasvim neobičan Alenov vodič nastao je u kontekstu studentskih demonstracija šezdeset i osme, hipi pokreta, humane borbe protiv različitih društvenih nepravdi. Vodič je ironičan, ali i naivan, u odnosu na vreme u kome mi živimo danas. Ovo je početak rada, predstava u nastajanju, u formi interaktivne pozorišne igre s razgovorom posle izvođenja. Mišljenja publike biće uključena u finalno izvođenje.
Slobodan Beštić je bio učesnik prve Polifonije 2000. godine, jedan od koordinatora u projektu „Umetnost za društvene promene - igrom protiv nasilja“ i voditelj radionica „Razmene za promene“, koje su podstakle brojne susrete, nove inicijative i akcije. 

Otvoreno za sve zainteresovane, broj mesta ograničen. Odlazak u Šabac je besplatan uz obaveznu rezervaciju na mail: bitef.polifonija@gmail.com. Polazak je na dan održavanjapredstave,   25.09.2019. u 12č isred crkve sv Marka.