fotografija: Jelena Janković
fotografija: Jelena Janković

- Kakvi su vaši utisci o procesu rada na predstavi?

Kad sam dobio ponudu da radim na ovoj predstavi bilo mi je drago jer sam sa Borutom već radio ranije, više stvari, tako da smo se vrlo brzo dogovorili. Bio sam uzbuđen zato što znam da Borut ima jedan drugačiji pristup radu u kazalištu. I to je jedan vrlo temeljit proces u koji ne možeš ući na pola, ne dobiješ tekst, nego je to neka vrsta dokumentarnog kazališta, kome se treba pristupit sto posto, jer inače nema ništa od toga. Proces je bio višemjesečan, bilo je dosta transkripata i manifesta tih mladih ljudi koji su napravili te stvari. Oni su hteli da se to pročita, i iz toga smo crpjeli sav materijal, koji je onda kasnije korišćen u impovizacijama.

 

- Kakav je položaj mladog glumca danas u Hrvatskoj?

Ista stvar je i u regiji i u Hrvatskoj, da je gotovo kao sa svim zanimanjima. Ti si jedna potrošna roba. Previše je studenata glume, a tržište nije toliko. Tržište se onda mora menjat da bi bilo mjesta za sve te mlade ljude. Mislim da se ni profesori ne mogu kako bi htjeli bavit njima. I dosta se tu propušta.

 

- Na koji način mladi utiču na zajednicu?

Iskreno, ne znam. Mislim da mladi mogu uticati iz svoje energije, neke naivnosti, želje i volje, onda mogu pobudit neku nadu ljudima. Jedino to.

 

- Kako tumačite slogan Bitefa?

Meni se ta krilatica jako sviđa, jer osobno zbog nekih svojih stvari privatnih, vjerujem da se može početi ljubav iz početka i zapravo to mi daje nadu za neke stvari. Tako da je slogan pun pogodak!