фотографија: Соња Жугић
фотографија: Соња Жугић

Урош Ђурковић, мастер књижевности:

Мислим да утисци још требају да се слегну. Занимљиво је како вибрантно и како упечатљиво се приказује тема обескорењености миграција и како кроз ненаративну и веома сугестивну кореографију причају ову причу. Посебно ми се свидела употреба нпр. гомила предмета који падају по сцени и мислим да је ова представа свакако једна од оних које остају у битефовском пртљагу. Такође морам да кажем да је ипак привилегија гледати нешто из Нигерије.

 

Мина Ћирић:

Мислим да је савршена. Тема, извођачи и сценска кореографска решења. Највише ми се допала кореографски. Допало ми се што је некако патетична али није претенциозна у патетично одрађеним моментима и што је њима толико било стало. Такође допао ми се на почетку део са говором и даље кореографија речима и покретом и ђубретом и костимом. Све некако изгледа спонтано а заправо је јако добро укомпоновано у детаље.

 

Владимир Пилиповић , инжењер:

Тема је врло актуелна, трупа је одлична у играчком смислу пошто је ово играчка представа. Емоција је пренешена и као што смо могли видети публика је сигурно осетила емоцију која је долазила са сцене. За мој укус ово ипак није на нивоу неких савремених плесних представа али све заједно мислим да су успели у својој намери.

 

Ана Лазовић:

Представа као представа није лоша, али је јако претенциозна у томе да када се набрајају погинули, два пута се набрајају погинули са Косова и то „by Serbia security force“. Као да нико други није настрадао на Косову осим људи који су страдали од стране „Serbian security force”. Због тога сам изашла напоље и не желим да аплаудирам и сматрам да је ово јако безобразно.

 

Света Булатовић:

Први утисак је да је представа дочарала сву патњу избеглица на најбољи могућ начин. А трупа је, право да вам кажем одлична, ако је успела да за пола сата или сат, дочара и пренесе све емоције на публику.

 

Владимир Цветковић:

Ово је форма која је мени позната. Мислим на плес. У сваком случају врло упечатљиво приказана тематика миграција и пренесен политички контекст.

 

Душан Стругар:

Сјајна је и добро је што је модерна. Бави се стварима које су битне и ја мислим да треба да буде више таквих представа. Лепо је имати представе које су старе, класичне и „културне“ али и ово је култура. Мислим да требамо да се бавимо стварима које су савремене.

 

Соломон:

Било је добро. Врло драматично и јако емотивно. Мислим да је ова кореографија одлично успела да исприча ову причу. Видело се да су добро припремљени али за овакву врсту извођења потребна је огромна енергија коју су извођачи на сцени поседовали. Све у свему одлична представа.

 

Ивана Ковачевић:

Допала ми се представа. У суштини имала је да пренесе одређену атмосферу о људима који су прогнани из својих домова. Извођачи су успели да на мене пренесу то осећање прогнаности.