fotografija: Jelena Janković
fotografija: Jelena Janković

Milena Vasić, glumica:

Jako sam pod utiskom. Baš je dobra predstava - jedan nesvakidašnji doživljaj. Imala sam dileme da li da dođem, ali sad shvatam da bih strašno pogrešila. Glavna glumica je neopisiva. Toliko je iskrena sa tim suzama u očima od početka i stvarno sam još uvek pod utiskom. Ne pamtim kad sam prisustvovala predstavama da je na ovakav način publika toliko uključena. Bio je zanimljiv jedan momenat kada on gleda njih posle prevare i dok gleda publiku u oči - bilo je zanimljivo gledati žene u tom trenutku, odnosno da li su one prevarene ili su one prevarile.

 

Nikita Milivojević, reditelj:

Pre svega, vrlo mi se dopala predstava. Mislim da ima neku lepu jednostavnost i vrlo finu rafiniranu emociju. Naravno, izgleda da se ponovo vraćamo na istu stvar - da kada je priča dobra i drži pažnju, to drži i publiku negde. Ali, priča da bi bila takva i da drži publiku, mora da ima dobre glumce. Nataša, Barbara i ovaj momak koji igra Alija su zaista vanserijski. Mislim da smo uvek nekako prijatno iznenađeni kad vidimo da iz Ljubljane glumci dolaze sa  onako zavidnim glumačkim transformacijama. Tako da mi je vrlo drago što sam video ovu predstavu. Sasvim dobro komunicira sa sloganom ovogodišnjeg Bitefa.

 

Hana Rastoder, student:

Ja sam sedela u delu gde je bio krevet i bila sam baš blizu intime dvoje ljudi. Bilo je veoma interesantno kako se ljudi foliraju kao da se ništa ne dešava.

 

Anonimna izjava:

Mislim da je ovo predstava o imigrantima ali je potpuno vanvremenska. Izuzetno mi se dopalo. Na razne načine je bilo dosta sadržajno i emotivno, i scenski veoma zanimljivo. Predstava koja je ispunila očekivanja.

 

Anonimna izjava:

Predstava je intrigantna i ja sam apsolutno oduševljena. Pomereni smo iz svoje zone komfora, i to se videlo u publici koja nije znala kako da reaguje. To samo ukazuje na stereotipe o tome na kakvo pozorište smo mi navikli.